Deze wereld is slechts een replica van de spirituele wereld

We zijn vergeten, of hebben nooit geweten, dat deze wereld slechts een replica is van de spirituele wereld, we nemen de wereld waar als een ‘afdruk’ van de spirituele wereld.

Het doel van het leven is om vervuld te worden en ons goed te voelen, wat bereikt kan worden door gelijk te worden aan de gevende kracht van de natuur. Het enige wat nodig is om dit te bereiken is de correctie van ons hart.

Ons hart bestaat één en al uit verlangen en neigt naar een ontvangen voor zichzelf. Als we het corrigeren naar een verlangen om aan anderen te geven, kunnen we echt vervuld raken. Want ontvangen voor onszelf zal nooit vervulling geven.

Correctie van het ego in kleine stappen

We kunnen ons hart niet onmiddellijk corrigeren van de intentie om voor mijzelf te ontvangen naar de intentie om te geven aan anderen. Dit corrigeren gaat in gradaties. Deze gradaties zijn weer onder te verdelen in kleinere stappen, waar je begint met het ‘ontwijken’ van anderen kwaad te doen.

Dit klinkt vanzelfsprekend, maar als je hiermee gaat werken zul je ontdekken dat het ego koste wat het kost dingen te pakken wil krijgen, zelfs als het daarmee anderen of de wereld schaadt. Dit koppige ego zal van alles proberen om onder deze correctie uit te komen.

Nu is het niet de bedoeling dat we het ego uit de weg gaan. Het leidt ons juist naar herkenning van dit onbewuste gedrag. Elke keer wordt een nieuw stukje ego onthuld. Door onder ogen te zien hoe het ego werkt, kunnen we iedere keer kiezen voor een meer liefdevolle verbinding met anderen en de wereld en het op deze manier stap voor stap corrigeren.