Een nieuwe fase voor de mensheid

We zijn slaaf van het ego

Nu we opgeschrikt zijn door het coronavirus zal het leven nooit meer hetzelfde zijn. Het zal een een grote impact hebben op Nederland, Europa en de hele wereld. Wij zijn op een punt gekomen in onze ontwikkeling dat wij niet langer slaaf kunnen blijven van ons groeiende ego.

In de afbeelding wordt deze groei van het ego voorgesteld als een piramide waar we onderaan beginnen met een klein ego, waar het ego zich alleen bezighoudt met het in leven blijven, zichzelf in stand houden. Om in leven te blijven hebben we eten nodig, onderdak, seks om on voort te planten en familie.

Een nieuwe fase

Op een gegeven moment in de geschiedenis was dit niet meer voldoende en ging het ego = de wil om te ontvangen, op zoek naar nieuwe manieren om zichzelf te vervullen. De mensheid ontwikkelde zich en ging zijn voldoening halen uit geld, eer, controle en kennis.

Nu we onder ogen zien dat we met ons ego de wereld en elkaar langzaam maar zeker vernietigen kunnen we tot inkeer komen, want zolang je niet bewust bent kun je niets veranderen. Dit wakker worden zal tot gevolg hebben dat wij ons naar de volgende fase zullen begeven.

De natuur heeft de controle

De volgende fase is het besef dat we onze wil om te ontvangen niet langer onnadenkend kunnen blijven volgen. Alleen als wij tot stilstand komen, pas op de plaats maken en een omkering bewerkstelligen, kunnen wij als soort voort blijven bestaan.

De illusie dat wij de natuur kunnen beheersen is aan het instorten. We zijn nietig ten opzichte van de natuur. Deze natuurkracht zal alles doen om in balans te komen, zonder rekening te houden met wat mijn kleine ik wil.

De bevrijding

Wij kunnen nu een begin maken met deze omkering. Samen denken aan hoe we een ander voordeel kunnen doen in plaats van onszelf. Want als wij dit voor elkaar doen hoeven we ook niet meer aan onszelf te denken. Stel je eens voor hoe zorgenvrij je dan bent! Wat een bevrijding om niet meer egoïstisch aan mijzelf te hoeven denken.

We ontdekken dat aan elkaar denken mijzelf ook verder brengt, we zitten samen in dezelfde boot. Daarnaast geeft zorgen voor anderen veel meer voldoening dan mezelf volproppen en de leegte vullen met spullen. We staan aan de vooravond van deze evolutiesprong. Als we deze kans met beide handen aanpakken dan.

https://nl.quora.com/Welke-veranderingen-zal-je-de-komende-20-30-jaar-in-de-westerse-beschaving-zien-gebeuren-en-waarom/answer/Valerie-Stevenin