We zitten allemaal in dezelfde boot

De aarde is onze boot

Als we voor elkaar zorgen, zorgen we ook voor de aarde. We hebben het dan niet nodig om onze leegte op te vullen met spullen. We worden dan vervuld met aandacht en liefde. 

We zijn allemaal met elkaar verbonden en het coronavirus is hier een goed voorbeeld van. We kunnen niets meer doen, zonder dat het effect heeft op iedereen om ons heen. Het overschrijdt alle grenzen. 

Deze boot “Aarde” is de enige die we hebben. Als ik een gat boor in deze boot, zal dat iedereen in deze boot beïnvloeden. Het schip met een reddingssloep verlaten zit er niet meer in, we kunnen ons niet meer afsluiten van de rest van de wereld. Ik beïnvloed anderen en anderen beïnvloeden mij.

Wederzijdse verantwoordelijkheid

Het besef dat we allemaal ‘onzichtbaar’ met elkaar verbonden zijn en elkaar allemaal beïnvloeden brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Want we kunnen anderen en de wereld op een positieve of negatieve manier beïnvloeden. Wij hebben de taak om voor elkaar te zorgen en te zorgen dat niemand buiten de boot valt. En dit is een wederzijdse verantwoordelijkheid.

Het goede nieuws is dat we door bewust aan onze onderlinge verbinding te werken door te streven naar goede relaties, we alles positief kunnen beïnvloeden. Want als we betere relaties ontwikkelen, hebben we, simpel gezegd, minder behoefte aan het vullen van de leegte met spullen. We doen ons best om ondanks onze verschillen een goede relatie te hebben met elkaar. Als we elkaar aandacht, zorg en liefde kunnen geven, zullen we er allemaal beter van worden, inclusief de aarde en alles wat daarop leeft. 

*De afbeelding van de aarde zelf komt van pixabay.com