De toekomst visualiseren

Een alternatieve omgeving

Ons doel is nu om een infrastructuur op te zetten voor een alternatieve omgeving dat een andere ingang geeft waar we onze relaties zullen doorheen zullen leiden. Ik ben geïnteresseerd in wat een ander studeert, wat zijn of haar interesses zijn, bij welke sociale cirkels hij of zij behoort. Dit in plaats van wat is zijn of haar baan. De soort baan zal zijn status verliezen, omdat mensen zich alleen nog maar verbinden met wat er echt toe doet in de maatschappij.

De shift maken naar deze gevisualiseerde toekomst

Om ons aan te passen aan dit visioen van de toekomst, is het nodig om een voorstelling te maken en plannen te maken hoe we onszelf van binnenuit kunnen verschuiven naar dit toekomstbeeld. Dit is geen makkelijke opdracht. Het zal een revolutie van onze perceptie van de realiteit met zich meebrengen en het zal al onze gedachtenpatronen omvormen. Er is geen grotere revolutie als deze.

Alles zal veranderen

Zulke veranderingen hebben effect op de essentie van ons leven, de reden waarom we opstaan in de ochtend en in de avond naar bed gaan. De gedachten die door ons hoofd gaan gedurende de dag, onze prestaties, en hoe anderen zich tot ons verhouden. Zelfs de structuur van de maatschappij zal evolueren in een radicaal andere vorm. 

Babystapjes

Terwijl de natuur van de verandering nog onbekend is voor de meeste van ons, zal dit niettemin onze toekomst zijn. De kleine babystapjes die we nemen om ons hier op voor te bereiden, zal ons er stapsgewijs naartoe brengen. Deze kleine stappen zal het mogelijk maken om de richting te zien van deze verschuiving en deze veranderingen te begrijpen en te verwelkomen. 

Het proces zal zich voor ons ontvouwen

Het is vergelijkbaar met een kind dat voor de eerste keer naar de kleuterschool gaat. Het weet niet wat het binnengaat. Het weet niet dat dit onderdeel is van een geheel leersysteem dat het zal vergezellen voor de rest van zijn jeugd. Zo zijn wij ons nog niet bewust van het wereldomvattende systeem en het proces dat zich voor ons zal ontvouwen.

In balans met elkaar en synchroon met de natuur

De natuur verlangt van ons dat we in ‘gelijkheid van vorm’ zijn, wat ‘in balans’ zijn betekent. Zoals de natuur circulair is, een compleet en harmonieus systeem in al zijn acties, zo zou de menselijke maatschappij ook gebouwd moeten worden; circulair en synchroon in al zijn delen. We zullen dan allemaal de voordelen ervaren van het deel uit maken van deze uitgebalanceerde staat. En de juiste verbintenissen tussen ons zullen ons alle ‘zegeningen van de natuur’ brengen.