De veranderende maatschappij

Een gevoel van zinloosheid

De moderne maatschappij heeft een realiteit gecreëerd gebaseerd op gelimiteerde en doelbewuste connecties die gericht zijn op het behalen van erg beperkte doelen. Parallel aan deze beperkte connecties beginnen we een gevoel van zinloosheid te ervaren in ons leven. Dit creëert een crisis in elk gebied van ons persoonlijk en sociale leven.

Op de drempel van een revolutie

Vandaag staan we op de drempel van een revolutie. Het gat tussen de omgeving welke we gecreëerd hebben en de aard van de natuur begint zijn tol te eisen. Nieuwe omstandigheden, zowel binnenin ons als in onze omgeving, zetten ons met groeiende intensiteit onder druk en veranderen ons van binnenuit. Het verbrokkelt de verstikkende patronen van de huidige maatschappij. De natuur duwt ons naar de volgende staat van onze menselijke evolutie om het leven vanuit een ander perspectief te bekijken.

Andere zingeving in ons leven

De werkelijkheid dat onze baan de meeste tijd in beslag neemt in ons leven staat op het punt te veranderen. Als dat gebeurd zullen mensen niet gewoon gaan stilzitten, maar ze zullen gaan zoeken naar een andere zingeving in het leven. En dat is hoe we werkelijk leren wat het betekent om mens te zijn. Zodra de werkuren korter worden om alleen te voorzien in onze noodzakelijkheden om onszelf en onze familie te onderhouden, zullen we ons leven vullen met verbintenissen die geschikt zijn voor ons als mens, verbintenissen waar we elkaars zielen kunnen voelen.

Maak de weg vrij

Dit is een radicale verandering die reorganisatie van de gehele maatschappij betekent. Deze verandering is vereist; we zullen door dit proces heen moeten gaan, vanwege de druk van binnen en van buiten. Óf door bewustzijn en initiatief om onmiddellijk de weg vrij te maken voor onze nieuwe bestemming. Dan zal onze perceptie van het leven veranderen en onze economie zal veranderen. Industrieën zullen krimpen en alleen produceren wat nodig is in plaats van overproductie, om ons alleen te onderhouden in onze levensvoorzieningen.

Waarom zijn wij hier in dit leven?

Werk zal niet meer dan een noodzakelijkheid worden voor ons overleven. En onze perceptie van de groeiende werkloosheid zal veranderen. Onze vrije tijd zal geleid worden naar de primaire bedoeling van ons leven; het antwoord op de vraag “Waarom zijn wij hier in dit leven?” Deze vraag zal in het grootste deel van de bevolking oprijzen en dit zal ons leven en al onze verbintenissen richting geven.