Tevoorschijn komen in een realiteit van liefde

Vraag

De mensen om mij heen willen mij niets anders dan pijn doen! Wat doen we als de een probeert lief te hebben, maar de ander niet?

De wederkerige liefde die wij nastreven is onmogelijk binnen het ego. Ik ‘houd van’ een andere persoon, omdat hij goed voor me is, maar de werkelijkheid is, dat we hem alleen willen uitbuiten.

Houden van vis

Liefde binnen het ego is als houden van vis; ik hou van vis, omdat ik daar van geniet. Op dezelfde manier, zolang als ik van iemand kan genieten hou ik er van om bij hem te zijn. Maar als ik er niet meer van geniet, duw ik hem weg.

Maar er is een andere liefde, een die we nog niet kennen. Het bestaat boven onze zelfzuchtige overwegingen, boven onze natuur. Wanneer het beeld, dat wij deel zijn van een enkel, inclusief en onderling afhankelijk systeem, aan ons onthuld wordt, geven we ons over aan deze kracht en werkelijke liefde voor anderen wordt wakker in ons.

Een hogere liefde

En voorbij deze liefde is zelf een nog hogere liefde mogelijk. Voorbij onderlinge afhankelijkheid, trekt de kwaliteit van de liefde zelf ons dichterbij, zodat we ons realiseren dat liefde en geven het meest verheven iets is in onze werkelijkheid.

Liefde maakt het mogelijk om onze normale perceptie te overstijgen en we beginnen een andere werkelijkheid te voelen.

De nietigheid van het ego

Wanneer ons natuurlijke streven om alles te absorberen begint te veranderen in het streven naar liefde en geven, zodra we dit doen; hoe meer we de beperkte realiteit die we nu waarnemen loslaten, hoe meer de spirituele werkelijkheid aan ons zal verschijnen.

Wie deze spirituele werkelijkheid kan voelen, realiseert zich dat mensen elkaar niet goed behandelen omdat we beheerst worden door het ego, en niet omdat we slecht zijn. Hij ontdekt dat wij expres zo gemaakt zijn om uiteindelijk onafhankelijk bewustzijn te bereiken van de nietigheid van het ego. Alleen dan zullen wij tevoorschijn komen vanuit dit ego in de werkelijkheid van liefde.