De methode van verbinding

methode van verbinding - method of connection

De methode van verbinding begint bij het erkennen dat wij van nature egoïstisch zijn

De methode van verbinding begint bij het erkennen dat wij van nature egoïstisch zijn en dat deze egoïstische eigenschap de oorzaak van alle problemen is. Daarom laat ieder van ons van nature het eigenbelang voorgaan, boven het belang van anderen.

Benader liefde en eenheid als een spel

Benader liefde en eenheid niet op een naïeve manier, maar als een spel. Ons doel is een positieve verbinding, boven ons aangeboren gevoel van verdeeldheid en de verschillen die we naar elkaar voelen uit. Wij ontkennen de gevoelens die verdeeldheid zaaien niet. We zijn ons ervan bewust en we weten waar ze vandaan komen, van daaruit creëren wij een sociale sfeer waarbij iedereen streeft naar steun aan elkaar. Door middel van aanmoediging en inspiratie om te verbinden en elkaar – en uiteindelijk de hele mensheid – te voelen, niet minder dan ons eigen gezin, onze familie en onszelf.

Als wij een dergelijk spel spelen, komen we dichter bij de fundamentele wetten van de natuur: wetten van liefde, geven en verbinding. Met deze methode activeren wij de positieve invloed van de natuur, die ons helpt om elkaar beter te voelen en onze ontwikkeling te versnellen. Hierdoor kunnen we mensen die vreemdelingen voor ons waren gaan voelen en iedereen samen als één familie kunnen ervaren.